Bemutatkozás

A Földényi, Lászay & Társai Ügyvédi Irodát régi ismeretség és szakmai együttműködés nyomán alapította dr. Földényi Rita és dr. Lászay György azzal a céllal, hogy egy felkészült és elkötelezett szakemberekből álló csapatot hozzanak létre, amely a legmagasabb színvonalon tud jogi szolgáltatást nyújtani, megfelelve a mindenkori szakmai és üzleti követelményeknek.

Az Iroda a gazdasági jog területén nyújt jogi szolgáltatásokat magyar és angol nyelven. Főként gazdasági társaságok (kis- és középvállalkozások, multinacionális cégek) általános képviseletét látja el, amely magában foglalja a működéssel kapcsolatos általános tanácsadást, szerződésszerkesztést, munkajogi tanácsadást és szerződésszerkesztést, továbbá képviseletet cégeljárásban, peres és perenkívüli eljárásokban, illetve hatóságok előtti eljárásokban.

Az Iroda speciális szakismerettel és jelentős gyakorlattal rendelkezik a jogszabályoknak megfelelő működés ellenőrzésére irányuló jogi átvilágítások (ezen belül kiemelten a szabályzati rendszerek kidolgozása, ellenőrzése, illetve véleményezése), az egészségügyi jog, a szállodafejlesztés, továbbá a médiajog területén.

Az Iroda nagy hangsúlyt fektet az ingatlanügyletek minden részletre kiterjedő ügyintézésére, a jelentősebb magyarországi ingatlanközvetítő hálózatokkal, ezek közül is kiemelten a MARECO hálózattal való közvetlen kapcsolatra, amely közvetlen hirdetési adatbázis-elérést is magában foglal.

A nem csupán jogi szolgáltatásokat igénylő összetett feladatok hatékony megoldása érdekében az Iroda szoros együttműködésben dolgozik nagy tapasztalattal rendelkező partnerekkel és szakértőkkel.

Alapítók

dr. Földényi Rita

dr. Földényi Rita

Alap jogi végzettség: Eötvös Loránd Tudományegyetem (1996-2001)
További végzettség: Budapesti Gazdasági Főiskola gazdaságdiplomácia szak (2001-2004)

2005 óta ügyvéd, a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja, a Földényi Ügyvédi Iroda tagja (2005-2012), a Földényi, Lászay & Társai Ügyvédi Iroda tagja (2013-).

Szakterületek:

  • társasági jog, munkajog, ingatlanjog.
  • szállodafejlesztés: befektetői képviselet és a napi működéssel kapcsolatos jogi képviselet illetve tanácsadás szállodáknak és vendéglátóipari szolgáltatóknak.
  • egészségügyi jog: egészségügyi szolgáltatók teljeskörű jogi képviselete a gyógyszertáraktól az egyik piacvezető magánklinikáig.
dr. Lászay György

dr. Lászay György

Alap jogi végzettség: Janus Pannonius Tudományegyetem (1991-1997)
További végzettség: ingatlanforgalmazó és értékbecslő (1997-1998)

2000-től ügyvéd, a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja, a Lászay Ügyvédi Iroda tagja (2000-2012), a Földényi, Lászay & Társai Ügyvédi Iroda tagja és irodavezetője (2013-).

Szakterületek:

  • társasági jog, munkajog, ingatlanjog.
  • médiajog: 8 éven keresztül jogi szakértője volt az egyik piacvezető közszolgálati televíziónak, ezen kívül több különböző magyarországi, illetve külföldi műsorszolgáltatónak, műsorterjesztőnek, illetve tartalomfejlesztőnek nyújtott jogi szolgáltatást.
  • due diligence: jogszabályoknak megfelelő működés ellenőrzésére irányuló jogi átvilágítások, ezen belül kiemelten a szabályzati rendszerek kidolgozása, ellenőrzése, illetve véleményezése. Teljeskörű, illetve a szabályzati rendszerre specializált jogi átvilágítást végzett számos alapítvány, közalapítvány, nonprofit szervezet, költségvetési szerv, médiaszolgáltató, energetikai szolgáltató, illetve bank részére.